Gustare de toamnă – energizant în mijlocul primăverii

nuci-verzi-3o

Poate şi voi duceţi dorul nucilor proaspete, cu coajă subţire şi uşor de dat la o parte de pe miezul alb şi fraged… De obicei ne bucurăm prea puţin timp de savoarea lor, doar câteva săptămâni, toamna, până când se coc de tot şi se întăresc. Poate nu vă vine credeţi dacă vă spun că ne putem bucura de ele în orice anotimp! Am descoperit şi noi de puţin timp că e suficient să pui o mână de nuci la înmuiat căteva ore (sau peste noapte) pentru a obţine foarte simplu nuci proaspete; şi vă asigur că nu sunt cu nimic mai prejos decât cele originale! În plus faţă de nucile uscate, în nucile hidratate, toată bogăţia de enzime, se activează. Astfel, nucile îşi sporesc proprietăţile şi sunt şi mai uşor de digerat pentru cei cu stomac mai sensibil.

Pe lângă gustul delicios, sănătatea noastră are mult mai mult de câştigat, pentru că nucile sunt benefice în următoarele afecţiuni:

  1. Boli de inimă (acizii graşi din nuci sunt sursa esenţială de energie pentru celulele inimii).
  2. Nivel crescut al colesterolului (poate am fi tentaţi să credem că, din cauza grăsimilor, nucile nu sunt indicate, dar, din contră, studiile au arătat că acestea reduc considerabil nivelul LDL – colesterolul „rău” şi, surprinzător, chiar ajută la slăbit).
  3. Tulburări ale sistemului nervos (nucile îmbunătăţesc performanţele mentale, sunt utile în situaţii de stres, iritabilitate, depresie, epuizare nervoasă).
  4. Diabet (datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi).

…şi multe, multe altele… Pentru a le descoperi, vă invit să începeţi chiar de azi să consumaţi regulat nuci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s