Mic dejun de sezon

Probabil că tuturor femeilor li s-a întâmplat la un moment dat să nu știe ce să mai gătească, mai ales pentru micul dejun, care este MASA CEA MAI IMPORTANTĂ A ZILEI. Mărturisesc că exact asta mi s-a întâmplat și mie săptămâna aceasta; parcă mă plictisisem de clasicul bol de cereale cu lapte (mai ales Timo, că nu prea se împacă cu ele), și parcă dimineața nu se potrivește nici mâncarea gătită. Dimineața avem nevoie de ceva fresh, care să ne dea poftă de mâncare și să ne ofere energie pentru toate activitățile zilei. Exact acestea sunt caracteristicile micului dejun care mi-a venit ca idee pentru azi (l-am pregătit de seara, ca să nu mă mai trezesc devreme 🙂 ). Este o excelentă budincă de orez, cu fructe și semințe. Rețeta este foarte simplă:

Ingrediente (pentru 4 porții): o cană orez integral, trei-patru mere, o mână stafide, nuci/migdale/semințe/arahde râșnite, jumătate de cană de zeamă de compot/suc de fructe, fulgi de nucă de cocos, scorțișoară.

Preparare:

  1. Fierbem orezul integral (cantitatea se adaptează la numărul de persoane), astfel încât să rezulte un pilaf solid.
  2. Dăm pe răzătoare merele și le încorporăm în budincă, împreună cu toate celelalte ingrediente.

În loc de compot sau suc, puteți adăuga miere. Eu am folosit fructe de sezon pentru a orna budinca – căpșune și dude – pentru aspect, dar mai ales pentru savoare!ImagineImagine

Un gând despre „Mic dejun de sezon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s