Porumbul fiert – starul lunii Iulie

După ce am adulmecat îndelung mirosul de porumb fiert vândut prin mai toate parcurile din București, ne bucurăm în sfârșit de porumb pe săturate – am luat de la țară o sacoșă plină cu știuleți. Deci, pentru seara aceasta, am scăpat de gătit pentru cină și am economisit și banii pe care i-am fi dat să ne facem pofta :-).

MEMO0044

Asezonat cu puțină sare, porumbul fiert nu este doar o gustare delicioasă, ci aduce și multe beneficii sănătății noastre – se digeră ușor, conține cantități considerabile de minerale și fibre și este recomandat în diferite afecțiuni, precum:

  • indigestie, caracterizată de fermentație, gaze și crampe
  • boala celiacă, sau intoleranța la gluten (porumbul, spre deosebire de grâu, nu conține gluten)
  • intestin iritabil
  • boli renale cronice (boabele de porumb au efect diuretic)
  • exces de colesterol
  • hipertiroidism
  • stare de slăbiciune, epuizare fizică

Deși perioada în care ne putem bucura de porumb fiert sau copt este destul de scurtă, putem consuma în restul anului mămăligă, fulgi de porumb (atenție la zahărul adăugat!) sau floricele, care, de asemenea sunt delicioase și au aceleași proprietăți.

Un gând despre „Porumbul fiert – starul lunii Iulie

  1. Sa mancam cat mai mult porum fiert sau copt. Marturisesc ca-mi plac mai mult cei fierti in tuci pe pirostrii ca si cei copti in vatra decat cei facuti pe focul de la aragaz.
    Mmmmmm…Abia astept sa merg la ai mei la tara 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s