Hrișca – dragoste la prima… gustare

Nu mâncasem niciodată hrișcă, deși aveam prin dulap un pachet, de ceva vreme. Auzisem că e bună, hrănitoare, că nu conține gluten, scade nivelul colesterolului, stabilizează glicemia, conține vitamine, minerale și fibre, însă habar nu aveam cum e la gust. Asta până săptămâna trecută, când, în lipsă de idei pentru micul dejun, m-am hotărât să ”hoinăresc” prin câteva site-uri, în căutare de ceva care să-mi stârnescă pofta. Și asta a fost – o budincă de hrișcă super delicioasă, de care s-a îndrăgostit chiar și Timo de la prima înghițitură!(http://www.blogculegume.ro/category/vegingrediente/hrisca-vegingrediente/)  Și ceea ce mă va face să o iubesc pe termen lung, în afară de gust, este timpul atât de scurt de preparare: nu durează decât cât să blenduiești 100g hrișcă (lăsată în prealabil la înmuiat o noapte), o cană de  lapte de soia, câteva curmale, o banană și nelipsiții fulgi de nucă de cocos. Budinca rezultată este o minunăție și merge perfect cu nuci sau migdale; un mic dejun excelent, ce oferă energie pentru întreaga dimineață și bună-dispoziție chiar și pentru cei care s-au trezit ”cu fața la cearceaf”!

P1070400

P1070408

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s