Mere acre, poame dulci

P1070497

Probabil că, între amintirile fiecăruia dintre noi, ocupă loc de frunte verile călduroase pe care le petreceam în ograda bunicii… Fie că era la munte, fie la câmpie, ne bucuram din plin de tot felul de bunătăți de sezon: cireșe, pepeni, zmeură, prune, struguri… Am retrăit și noi sentimentele copilăriei, bucurându-ne de niște mere văratice nemaipomenite, culese chiar din merii bunicii. Gustul acrișor al merelor fragede, care mai de care mai frumoase, de nu știai pe care să-l alegi, ne-a inspirat dorința de a le avea la îndemână pe toată perioada anului; și de aici ideea de face poame, adică mere uscate. Poamele reprezintă o modalitate simplă, prin care ne putem bucura de vitamine și iarna, în lipsa fructelor proaspete. Pot fi consumate cu cereale, la micul dejun, cu nuci, sau ca desert. Deși ne-am pus pe treabă cu strângere de inimă, pentru că nu mai făcusem niciodată așa ceva, toate temerile s-au risipit când am gustat primele fructe uscate – aroma perfectă. Deci au meritat bătăturile din palmă provocate de cuțit și unghiile pătate de mere! Și nici măcar nu am avut nevoie de deshidrator, sau alte ustensile speciale – doar de cuțit, un grătar de lemn și o sită deasă, pentru le feri de muște. Aaa! Bineînțeles, și de soare din belșug 🙂 .

3 gânduri despre „Mere acre, poame dulci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s