Ciocolata – un adevărat Kinder cu surprize!

În cartea sa, Medicina Naturii, medicul naturopat Jerry Lee Hoover descrie cu de-amănuntul traseul boabelor de cacao, de la păstaile arborelui, la ciocolată. După ce sunt adunate din arborele de cacao, boabele sunt lăsate la fermentat 3-8 zile, în curţile fermierilor. Procesul de fermentare este responsabil de aroma ciocolatei, deci aceasta ciocolataeste o etapă esenţială şi obligatorie.

Pe lângă enzimele şi drojdiile care participă la acest proces, autorul dezvăluie şi alţi „participanţi”, la care nu ne-am gândi în momentul în care savurăm un pătrăţel de ciocolată; de fapt, dacă ne-am gândi, probabil că nu ne-ar mai veni să o mâncăm! Este vorba despre picioarele adulţilor şi copiilor care trec prin curte, şi, mai mult, chiar de gândaci, rozătoare şi alte animale mici, care se cuibăresc în grămezile de boabe. Bineînţeles că o mare parte dintre insectele moarte, împreună cu excreţiile lor vor ajunge în ciocolata frumos ambalată de pe raftul magazinului!

Broşura The Food Action Levels, enumeră ingredientele-surpriză ale ciocolatei: „insecte, şoreci şi alţi contaminanţi naturali” şi arată că într-o cantitate de 50 grame de boabe de cacao se găsesc aproximativ 75 de fragmente de insecte şi, în medie, 2 fire de păr de şoarece. De asemenea, s-a arătat că boabele de cacao pot conţine aflatoxină, o substanţă cancerigenă din mucegaiuri, precum şi bacteria Salmonella, responsabilă de numeroase toxiinfecţii alimentare.

Toate aceste componente, împreună cu cantităţile mari de zahăr, teobromină, teofilină şi cofeină din ciocolată pot duce la probleme de sănătate, precum:

  • creşterea anormală a glandelor;
  • insomnie, depresie, anxietate;
  • tulburări gastrice;
  • hipertensiune arterială, palpitaţii;
  • creşterea glicemiei;
  • alergii;
  • malformaţii congenitale;
  • incontinenţă urinară, mărirea prostatei;

şi încă multe altele…

Aşa că, data viitoare când vei fi tentat să te delectezi cu ceva dulce, nu te lăsa păcălit de reclamele care îţi promit o stare de bine, antioxidanţi şi alte beneficii ascunse în ciocolata preferată, ci mai bine delectează-te cu o adevărată porţie de beneficii, din căpşune, cireşe, zmeură sau alte delicii naturale!

Un gând despre „Ciocolata – un adevărat Kinder cu surprize!

  1. Pingback: Pudra de roşcove – înlocuitorul perfect pentru cacao | natural 100%

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s