Sănătate. Răcoare. Prospeţime. Totul într-un pahar (cu limonadă)

Pe-o vreme călduroasă, ca acum, majoritatea dintre noi tânjim după ceva magic, care să ne învioreze, să ne răcorescă şi să alunge moleşeala unei zile de vară. De cele mai multe ori, prima opţiune este îngheţata. Dar dacă ne gândim la zahărul pe care îl conţine, la aditivi, sau de fapt la toate ingredientele şi efectele lor asupra sănătăţii noastre, parcă nu merită preţul plătit pentru o clipă de răcoare. Şi totuşi… Căldura asta este prea de tot, aşa că merită să dăm câţiva lei în plus şi, în loc de îngheţată, să ne aprovizionăm cu un kilogram de lămâi.

Există mai multe feluri de limonadă, însă eu aleg o variantă foarte simplă de preparare: curăţ lămâile de coajă, le pun în vasul de shake al blenderului, adaug miere, diluez cu apă şi gata! În 5 minute savurezi băutura magică, care te pune îndată pe picioare.goodlimo1

De proprietăţile lămâii, aproape că nu mai este nevoie să pomenesc. Este ştiut că lămâia este un fruct bogat în vitamina C, rolul antiseptic fiind potenţat de acizii organici pe care îi conţine (citric, malic, acetic). Flavonoizii şi terpenele prezente în coajă şi pulpă (motiv pentru care ar trebui să folosim lămâia cu totul, nu doar zeama!) au efecte detoxifiante, antioxidante, anticancerigene, antianemice. Sunt recomandate în numeroase afecţiuni: tulburări de circulaţie, exces de acid uric, calculi renali, infecţii, cancer şi multe altele.

Eu am rezistat tentaţiei de a mânca îngheţată şi m-am bucurat din plin de paharul răcoritor de limonadă. Te provoc şi pe tine!

Update

Vara asta am descoperit că, dacă adaugi și ghimbir, limonada are un gust divin! O rădăcină de 3-4cm/litru limonadă e cantitatea pe care o folosesc eu (dau ghimbirul pe răzătoarea mică, îl adaug în limonadă și după 15-30 minute o strecor).

Ghimbirul completează proprietățile lămâii, fiind bogat în potasiu, magneziu, vitaminele B6, C, uleiuri esențiale și având efect de stimulare a imunității și digestiei, antifungic, antiviral, antibacterian, detoxifiant.

De asemenea, și varianta cu mentă este delicioasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s