Tartă cu mere

Toamnă friguroasă afară, dar parcă şi în casă (cel puţin până vine căldura în calorifere)… Şi pe o astfel de vreme, mai ales că de mâine încep şi ploile, ce merge mai bine decât un desert cu mere şi scorţişoară şi o ceaşcă cu ceai?…

M-a tentat şi pe mine gândul ăsta, aşa că mi-am propus să inovez: o tartă cu mere delicioasă, dar de post (fără ou, fără lapte), fără praf de copt şi cu cât mai puţin zahăr. Poate pare imposibil, dar vă spun că mie mi-a ieşit atât de bună, încât am terminat-o numaidecât!

tarta

Ingrediente

pentru blat:

350 g făină (250 g albă + 100 g integrală)

150 ml lapte soia (sau apă călduţă)

8 linguri ulei

1 lingură zahăr

drojdie cât o ghindă 🙂

un praf de sare

pentru umplutură:

4-5 mere dulci

2 linguri scorţişoară

2 linguri zahăr

Prepararea este foarte simplă: dizolv drojdia în laptele cald, adaug uleiul, zahărul, sarea şi făina şi omogenizez, rezultând o cocă destul de tare (dacă e nevoie mai adaug făină/apă, până obţin consistenţa potrivită). Întind o foaie rotundă, cu grosimea de 1 cm şi o aşez în tava de tartă, ridicând marginile. Bag blatul la cuptor 10 minute. Între timp dau merele pe răzătoare, adaug scorţişoara şi zahărul şi aşez compoziţia în tartă. După aproximativ 40 minute, când marginile sunt maronite, tarta e gata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s