Desert rapid şi sănătos: ciocolată raw

Vă povesteam în articolul trecut despre pudra de roşcove şi delicioasa ciocolată pe care am mâncat-o la nişte prieteni. Deci reţeta este preluată şi adaptată. De fapt, voi înşivă o puteţi adapta, astfel încât să fie cât mai asemănătoare la gust cu ciocolata preferată. Mie îmi plac deserturile crocante, cu alune, migdale sau altceva crănţănitor, aşa că prima mea ciocolată a fost cu stafide şi migdale + coajă de portocală rasă. A ieşit perfectă, mai bună decât oricare alta din comerţ!

Ingrediente:P1100029

– unt de cocos nehidrogenat (cel hidrogenat este la fel de nesănătos ca margarina): 4 linguri cu vârf

– miere: 5 linguri (mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât de dulce preferaţi)

– pudră de roşcove: 3 linguri

– migdale mărunţite şi stafide (după preferinţă nuci, fistic, alune, arahide, caju, coajă de portocală etc)

Prepararea durează foarte puţin: trebuie doar să topim untul pe baie de apă (plasăm un vas de inox într-o cratită cu apă fierbinte) şi să încorporăm pe rând ingredientele. Prima dată pudra de roşcove (pentru că altfel nu se omogenizează), apoi mierea, migdalele şi stafidele. După ce amestecăm bine, turnăm compoziţia într-un vas cu forma şi grosimea pe care dorim să le aibă ciocolata, şi plasăm la congelator câteva ore. Când s-a întărit, e bună de mâncat!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s