Pate de soia

Pentru iernile friguroase, o reţetă de pate consistent, sănătos şi mai ales delicios. Soia reprezintă o sursă importantă de proteine pentru vegetarieni, aceasta fiind o reţetă potrivită şi pentru perioada postului.

 Ingrediente:

– 2 căni boabe de soia înmuiate 12 ore

– 1 ceapă mare

– 2 morcovi

– 1/2 ţelină mică

– 4 linguri de ulei (presat la rece)

– usturoi, zeamă de lămâie, sare (după preferinţe)

Preparare:

Se fierb soia, ceapa, morcovul şi ţelina (la oala sub presiune durează 45-50 min.), apoi se mixează în blender, împreună cu uleiul, sarea şi usturoiul şi se adaugă lămâie după gust.

Pateul merge foarte bine cu roşii, castraveţi, ardei sau măsline.P1080985

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s