Orez cu gutui

Odată cu toamna, a venit şi momentul în care pot savura unul dintre deserturile mele preferate.

gutui-constantinopol

Cu un gust aromat, dulce-acrişor, orezul cu gutui este potrivit pentru toate vârstele, dar mie îmi aduce aminte mai ales de copilărie. Iar pentru cei care nu se împacă de fel cu gutuile crude, aceasta este o modalitate simplă de a se bucura de avantajele consumării acestor fructe de toamnă, deoarece preparate termic sunt mai uşor digerabile.

Deci, iată cât de simplă este reţeta:

  1. Se taie gutuile cubuleţe şi se pun la fiert în cantitatea de apă corespunzatoare cantităţii de orez pe care vrem să o facem.
  2. După ce fierb (max. 10 minute), se scot cubuleţele şi se pune orezul la fiert în aceeaşi apă.
  3. Când orezul este fiert, se adaugă înapoi gutuile, îndulcitor (merge şi cu zahăr sau sirop de agave, dar eu folosesc miere), opţional, fulgi de cocos/vanilie.

Şi pentru că aminteam de avantajele consumării gutuilor, iată câteva dintre ele:

  • Îmbunătăţesc digestia, prin conţinutul de fibre.
  • Ajută la reducerea colesterolului.
  • Sunt utile în tratarea diareei.
  • Au efect diuretic şi favorizează eliminarea excesului de acid uric din organism.
  • Conţin antioxidanţi, care ne ajută în lupta cu radicalii liberi.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s